Thijs Swinkels – Wanneer zie ik je weer

Thijs Swinkels – Wanneer zie ik je weer

Thijs Swinkels gaat samenwerking aan met Tony Neef
Met eerste single ”Wanneer zie ik je weer” naar de finale Regio Songfestival in Maastricht

Thijs Swinkels werkt samen met tekstschrijver Tony Neef en componist/producer Mark Pepping aan zijn eerste Nederlandstalige EP. Deze zal verschijnen in het voorjaar van 2025. De eerste single Wanneer zie ik je weer verschijnt op 30 september via alle streaming portals. Een goed begin want de 21-jarige zanger uit Nieuwegein vertegenwoordigt met deze song de provincie Utrecht tijdens de finale op 9 november van het Regio Songfestival. Dit zal plaatsvinden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht en wordt gepresenteerd door Lex Uiting. AVROTROS zendt het festival live uit via NPO Extra.

Thijs groeide op met muziek van Michael Bublé en Neil Diamond. Zo ontstond de liefde voor crooners als Sinatra en Dean Martin, die vaak optraden met grote big bands. Er werd ook Nederlandstalige muziek gedraaid in huize Swinkels. “Mijn broer draaide de hele dag Michael Bublé, maar ook Nick & Simon en zo ontstond het idee voor mijn Nederlandstalige Swingpop”, legt Thijs uit. “Toen ik ging werken met Tony Neef en Mark Pepping werden zij meteen enthousiast over het concept. We hebben een paar bekende hits van o.a Nick & Simon en Flemming opgenomen in een Swingpop-jasje en naast Wanneer zie ik je weer nog 3 nieuwe songs samen geschreven. Hoe geweldig is het dat ik met mijn eerste single meteen in de finale sta van het Regio Songfestival.”

Tony Neef zag meteen na zijn eerste ontmoeting met Thijs het enorme talent. Hij is trots op het resultaat van de single en de EP. “Ik ben zo blij dat we met Thijs met dit repertoire aan de slag zijn gegaan. Het is allemaal tegenwoordig ogen dicht, wapperen en ik wil die handjes zien met veel artiesten van nu”, aldus Tony. “Maar Thijs kan heel mooi een verhaal met inhoud vertellen in een lied en dat kunnen er nog maar weinig.” Hij heeft een eigen stijl en

doet dit heel goed en ook vol overtuiging en het is ook anders”.

Over Thijs:
Toen hij 10 jaar oud was, begon hij met pianolessen. Aanvankelijk speelde hij enkel klassiek repertoire van componisten als Mozart en Schubert. Later begon hij met zingen terwijl hij zichzelf begeleidde op de piano met Elton John als zijn grote voorbeeld. Grote verandering in zijn muzikale carrière kwam toen hij 7 jaar geleden besloot zich op te geven voor The Voice Kids. Zijn lage stemgeluid was volgens Ilse de Lange nog nooit eerder vertoond in The Voice Kids en was een veelbesproken onderwerp.

Na The Voice Kids, rond zijn 15de, begon Thijs aan de vooropleiding van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Deze vooropleiding heeft hij een jaar lang gevolgd en hierna heeft hij 2 jaar de vooropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag gevolgd. Thijs treedt regelmatig op in Nederland als gastzanger bij Aristo’s Big Band en heeft solo shows gedaan met The Residence Big Band.

Met dank aan: Ilske Helleman

 

Blijf lezen

VorigeVolgende