Wekdienst 21/10: Landen praten over biodiversiteit • Uitspraak tegen FVD-kamerlid

Wekdienst 21/10: Landen praten over biodiversiteit • Uitspraak tegen FVD-kamerlid

Goedemorgen! In Colombia begint een klimaattop over biodiversiteit. En FVD-kamerlid Pepijn van Houwelingen hoort of hij wordt gestraft voor het plaatsen van een bewerkte foto van ministers met een hakenkruisvlag.

Eerst het weer: In het noordwesten schijnt eerst nog even de zon, verder is het bewolkt en vooral later op de dag gaat het weer flink regenen, met name in het zuiden en oosten. Het wordt 16 graden.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Het aantal hiv-diagnoses bij mannen onder de dertig die seks hebben met andere mannen stijgt. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting HIV Monitoring. Vooral onder jonge mannen is het totaal aantal nieuwe hiv-diagnoses toegenomen.

Volgens het Aidsfonds zit de stijging bij die groep voornamelijk in het condoomgebruik dat is gedaald. Ook zijn deze mannen, onder de 30, seksueel een stuk actiever dan bijvoorbeeld mannen van 70+.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Sittard is dit weekend het Oktoberfest gevierd. De gemeente verwachtte zo’n 200.000 mensen die gekleed in lederhosen bier drinken. Volgens de wethouder van de Limburgse gemeente is vooral het sociale aspect belangrijk. “Het elkaar ontmoeten, de gezelligheid met elkaar”

Fijne maandag!

Blijf lezen

VorigeVolgende