Mike Versteeg – Waarom

Mike Versteeg released vol verwachting nieuwe single ‘Waarom’

Terwijl de vorige single van Mike Versteeg, die op 20 maart jl. werd gelanceerd, nog volop gedraaid wordt bij de bekende Nederlandstalige radiostations, dient de opvolger ‘Waarom’ zich al aan. In tegenstelling tot al z’n voorgaande singles,z’n die door het team van Sonic Solutions werden geproduceerd, ziet hij een nieuwe uitdaging in een samenwerking met The Boom! Music Studio onder leiding van producer Frank Verkooyen. Het is absoluut niet zo dat Mike niet meer tevreden was over Sonic Solutions, maar hij was gewoon toe aan iets nieuws. Alles is netjes afgehandeld en beide partijen wensten elkaar het beste toe. De samenwerking met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties blijft gewoon van kracht.

Mike: ’Met Ronald heb ik al 7 jaar een geweldige zakelijke relatie. Ik weet wat ik van hem mag verwachten en andersom geldt hetzelfde. Hij begreep mij volkomen dat ik na al die jaren een keer iets anders wilde proberen. De producties van Frank Verkooyen worden vaak met dikke accordeon- en gitaarpartijen opgebouwd. Die sound spreekt mij erg aan en dat was één van de redenen dat ik contact opnam met Verkooyen. Een aantal collega-zangers, die ook zeer tevreden waren over hem, hebben mij weten te overtuigen om in zee te gaan met deze opname studio die in De Meern gehuisvest is. Een ander voordeel is de afstand. Binnen 20 minuten ben ik ter plaatse. Tijdens het kennismakingsgesprek liet ik al doorschemeren welke plaat ik wilde coveren. Frank had echter een ander idee en zette de welbekende hit ‘Waarom’ van Jaman op. Hij gaf aan dat hij dit nummer een compleet andere wending kon geven. Frank liet mij horen op welke manier hij dat in z’n gedachten had en daarmee sloeg hij de spijker op de kop. Dat waren nou precies de klanken die ik me had voorgesteld. Nadat ik al vrij snel hierna de complete demo ontving was ik helemaal onder de indruk. Het begin klinkt totaal anders dan de originele versie die dateert uit 2013. Ik ben ook ontzettend benieuwd wat de single gaat doen. De mensen in mijn omgeving die het nummer al gehoord hebben, waren allemaal zeer enthousiast en denken dat ik de juiste stap heb gezet.’

Met dank aan: Nel van Olm / Rood-Hit-Blauw

 

Blijf lezen

VorigeVolgende

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *